SRPSKI  I  ENGLISH
  Srebrna Voda  
IMATE PITANJE? POZOVITE NAS! (011) 2403 788
NARUČITE PROIZVOD srebrna voda
 
POČETNA srebrna voda SREBRNA MEDICINA srebrna voda NARUČI srebrna voda O NAMA srebrna voda ČESTA PITANJA srebrna voda KONTAKT
 
  O srebrnoj medicini
  Koloidna srebrna voda
  Prirodni antibiotik
  Srebro u našem organizmu
  Šta je koloidno srebro
  Bolesti u čijem lečenju uspešno pomaže
  Način korišćenja
  Neškodljivost koloidnog srebra
  Malo istorije
  Veliki povratak
  Svedočenja korisnika
  Stručna mišljenja i istraživanja
 

Neškodljivost koloidnog srebra

Srebro nije teški metal. Ono je potpuno netoksično i nealergijsko. Kako je srebro u koloidnom obliku, svaki višak koji nije potreban organizmu se lako eliminiše i ne akumulira se u tkivima. Ne postoji mogućnost predoziranja i ne postoji interakcija koloidnog srebra sa drugim lekovima. Ono ne oštećuje jetru, bubrege, ni druge organe. Ovo je značajno zato što većina veštačkih antibiotika i drugih lekova često oštećuje i jetru i bubrege.
Rizici u korišćenju Koloidne srebrne vode praktično ne postoje, a sporedni efekti su veoma retki. Tek poneki pacijent, posle prvobitnog poboljšanja, tokom trećeg ili četvrtog dana uzimanja Srebrne vode dobije simptome slične gripu, ali oni će proći vrlo brzo ako pije malo više destilovane vode. Do ovog "Herkshajmerovog efekta" dolazi ponekad kod teških oboljenja, zato što proces eliminacije velike količine toksina iz organizma opterećuje organe za izlučivanje. Najčešće se ovaj efekat javlja kod infekcije bakterijom spiroheta, Lajmske bolesti i sifilisa, dok se kod ostalih patogenih organizama gotovo nikada ne pojavljuje. Siptome ovog sporednog efekta ćete ublažiti ako tih dana pijete po nekoliko čaša destilovane vode. U svakom slučaju, ovi simptomi ne treba da vas plaše – oni zapravo dokazuju da koloidna srebrna voda radi svoj posao!
Zvanična potvrda o netoksičnosti srebra može se naći u Preporukama o kvalitetu vode za piće Svetske zdravstvene organizacije, gde je navedeno: "Nije potrebno propisivati gornje granice za prisustvo srebra u vodi, zato što srebro nije opasno po ljudsko zdravlje". Sledeći ove preporuke, novi Standardi za vodu za piće Evropske Unije nemaju gornju granicu za prisustvo srebra u pijaćoj vodi. Naprotiv, Svetska zdravstvena organizacija, Evropska Unija, kao i Agencija za očuvanje životne sredine SAD posebno preporučuju koloidno srebro kao najmoćnije dezinfekciono sredstvo za pijaću vodu u koncentraciji od 80 ppm.