SRPSKI  I  ENGLISH
  Srebrna Voda  
IMATE PITANJE? POZOVITE NAS! (011) 2403 788
NARUČITE PROIZVOD srebrna voda
 
POČETNA srebrna voda SREBRNA MEDICINA srebrna voda NARUČI srebrna voda O NAMA srebrna voda ČESTA PITANJA srebrna voda KONTAKT
 
  O srebrnoj medicini
  Koloidna srebrna voda
  Prirodni antibiotik
  Srebro u našem organizmu
  Šta je koloidno srebro
  Bolesti u čijem lečenju uspešno pomaže
  Način korišćenja
  Neškodljivost koloidnog srebra
  Malo istorije
  Veliki povratak
  Svedočenja korisnika
  Stručna mišljenja i istraživanja
 

Šta je koloidno srebro

Koloidna srebrna voda je koloid - tečnost u kojoj su veoma male čestice srebra od 0,001 mikrona u prečniku. Koncentracija ovih čestica je 5 ppm, što znači da na milion čestica vode sadrži 5 čestica srebra. Te čestice su toliko male da na njih ne deluje sila gravitacije, one se ne talože na dnu, već večito ostaju ravnomerno raspoređene u tečnosti.
Koloid je najbolji način primene srebra u medicini, upravo zato što su ćelije i telesne tečnosti svih živih bića zapravo u koloidnom stanju. Zbog toga organizam mnogo lakše prihvata lek koji je već u koloidnom stanju. Klasični lekovi su, međutim, uglavnom u stanju kristala i zbog toga organizam mora prvo da ih pretvori u koloid da bi ih iskoristio, a to je proces koji se odvija u organima za varenje. Zbog toga većina veštačkih antibiotika usput ubija i korisne bakterije crevne flore. Koloidno srebro se, međutim, apsorbuje u krv veoma brzo i pre dolaska u želudac, tako da ne izaziva ove neprijatne sporedne efekte.
Koloidna srebrna voda je prirodan, bezbedan, netoksičan antibiotik, uspešan u uništavanju više od 650 izazivača bolesti, uključujući viruse, bakterije i gljivice/plesni. Pre 1934. kada je otkriven penicilin, srebro je bilo jedini lek za mnoge bolesti, ali i veoma skup. 1938. godine Ministarstvo zdravlja SAD je priznalo koloidno srebro kao neškodljiv lek, koji se može izdavati bez recepta.
Međutim, naglim razvojem industrije antibiotika srebro je palo u zaborav. U tome je, naravno, veliku ulogu imala neumoljiva logika profita – upravo u to vreme porodica Rokfeler je imala kontrolni paket akcija u svim američkim farmaceutskim kućama.

Nekoliko decenija kasnije, globalne farmaceutske kompanije i stotine novih antibiotika nisu dokazale svoju efikasnost. Mnoge bakterije su postale rezistentne na ove lekove, zahvaljujući njihovoj širokoj i nekontrolisanoj upotrebi, kao i korišćenju antibiotika u uzgoju stoke. Virusi su ostali nedodirljivi. Razvoj turizma i migracije stanovništva su dovele do širenja lokalnih egzotičnih infektivnih bolesti po celoj Planeti (malarija, virus ebole, šigela). Opasnost od bio-terorizma i incidenti sa Antraksom vratili su u žižu interesovanja srebro. Poznato je, naime, još od 1887. da rastvor srebra ekstremno brzo ubija spore Antraksa.
Moć Koloidne srebrne vode kao antibiotske supstance i efikasnog sredstva protiv svih infekcija je naučno dokazana. Njen dodatni kvalitet je taj da su čestice srebra toliko male da lako prolaze kroz ćelijsku membranu, što je jedini način da se ubiju virusi koji se razmnožavaju unutar ćelije. Svi do sada poznati lekovi uopšte ne deluju na viruse, dok su laboratorijska ispitivanja jasno pokazala smrtonosno dejstvo Koloidne srebrne vode na najveći broj poznatih bakterija, virusa i gljivica. Spore Antraksa i antibiotski rezistentne Stafilokoke i Pseudomonas su među onim mikroorganizmima koji vrlo brzo bivaju uništeni u dodiru sa srebrom. Nije, zapravo, poznata ni jedna vrsta patogenih mikroorganizama koja u laboratorijskim uslovima u dodiru sa koloidom srebra može da preživi duže od 6 minuta!
Nasuprot dokazanim opasnostima korišćenja modernih lekova, rizici u korišćenju Koloidne srebrne vode praktično ne postoje, a sporedni efekti su veoma retki. Srebro se široko koristi kao najbolje dezinfekciono sredstvo u čišćenju u bolnicama, prečišćavanju vode, pa čak ga NASA koristi za pripremu pijaće vode u svemirskim brodovima. Registracija lekova na bazi srebra, međutim, ide veoma sporo zbog otpora globalnih farmaceutskih kuća koje u tome vide opasnost za svoje ekstremne profite. Zbog toga se i danas Koloidna srebrna voda može prodavati u SAD samo kao "mineralni dodatak" (to nisu mogli zabraniti pošto je dokazano neškodljiv), ali proizvođači moraju dobro da se čuvaju da za svoj proizvod javno ne kažu da je sposoban da izleči neku bolest. Ista zabrana se odnosi i na lekare, koji ipak tiho i van očiju javnosti sve više upotrebljavaju ovo sredstvo i postižu neverovatne rezultate. U objavljivanju tih rezultata, međutim, suočeni su sa ogromnim teškoćama i administrativnim zabranama Federalne agencije za lekove.